dimecres, 16 de setembre del 2009

ÈXIT ROTUND!!

ÈXIT ROTUND!

La nit del 10 de setembre s'ha dut a terme la primera Marxa de Torxes per la Independència a la Cellera de Ter.
Després d'especulacions sobre el nombre la participació d'assistents a l'acte, s'ha desbordat tot plegat.
Hi havia qui no apostava pel centenar d'assitents, i és per això que vam pensar que amb 100 Torxes i alguna bandera ja faríem.
Contrariament, però, s'acostava l'hora de la Marxa, i la plaça de l'Església s'omplia de gom a gom fins arribar, perfectament, a tres-centes persones. De nens a avis. Totes les generacions possibles.
Gent de La Cellera, d'Anglès, Amer, Les Planes...
Els Grallers Laietans començaven el toc de la Marxa a quarts d'onze i el seguici començava a endinsar-se pels carres del poble per anar a buscar en Tremendu.El drac dels Diables de Puigdafrou que ens esperava a la porta de l'Ajuntament.
Llavors empreníem la segona part de la marxa per acabar a la plaça dels Gegants on es van llegir els parlaments i es va cantar l'Himne Nacional de Catalunya.
Els càntics d'independència i els Visca la Terra!, donaven pas al piscolabis amb productes de la terra. Grana seca, ratafia, moscatell... i unes últimes interpretacions musicals dels grallers.
Per acabar, una bona selecció de música en català de tots els estils i temps.
La veritat és que ens vam quedar curts de torxes i la gent que anava a la cua de la marxa va comentar que no se sentien els grallers. Tot plegat és una mostra de l'èxit de l'acte i ajuda a plantejar-se el fet que l'any que ve no se'ns escapi de les mans.
Un 10! Gràcies a tothom qui ha col·laborat en tot plegat i a tothom qui ha participat venint a la Marxa de Torxes.
L'any que ve tornarem a caminar per reclamar el dret de l'autodeterminació del nostre país.

VISCA LA CELLERA DE TER!!

VISCA ARENYS DE MUNT!!

VISCA LA TERRA!!

1 comentari: